poniedziałek, 28 lipca 2014

Śniadanie nr 260 - Najlepsze, orzechowe, chrrrupiące!

Zamieszanie u mnie z rana, głośno, kot nie wie co się dzieje, a pomyśleć, że to wszystko przez kanapę, która jechała na ''odnowę'' ;) Zmieniamy jej kolor i wzór.

Znalazłam w lodówce kostkę wiejskiego twarogu, tak cudownie pachniał, że miałam ochotę wymieszać go z cukrem, cynamonem i zajadać z dodatkiem owoców.
Postawiłam na coś innego, na serniczki z patelni (które ostatnio coś często u mnie) z orzechową wkładką!
Masło orzechowe roztopiłam i dodałam do masy, która stała się bardzo kleista. Całość nabrała tak cudownego smaku i aromatu orzechów, że...BOMBA!
Polecam spróbować - warto, oj warto ;)

Orzechowe* serniczki z patelni z winogronami
 * z dodatkiem masła orzechowego



26 komentarzy:

  1. Uwielbiam je :) Przepis mam nawet na blogu

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają idealnie! Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ah uwielbiam rozpuszczone Pb ,no i serniczki z patelni również <3
    A bluzka z Sinsay , nowa kolekcja ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. z masłem orzechowym koniecznie do zrobienia :)
    w sumie to dawno serniczków u mnie nie było :<

    OdpowiedzUsuń
  5. Mimo, że te serniczki wyglądają pysznie to ja chyba skusiłabym się na ten pierwszy pomysł. Smak takiego wiejskiego twarogu nie potrzebuje żadnej obróbki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chyba powoli się uzależniam od Twojego bloga.. inspirujesz! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. z masłem orzechowym musiały zyskać fajny posmak :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Serniczków z patelni wieki nie jadłam!

    OdpowiedzUsuń
  9. Twoje serniczki zawsze tak smacznie wyglądają! ;D
    Muszę zrobić z masłem orzechowym koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ale piękne słodziaki :) gdyby ktoś nam takie zrobił, na pewno nie mogłybyśmy się im oprzeć :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Nigdy takich nie jadłam, muszę wypróbować w trybie natychmiastowym

    OdpowiedzUsuń
  12. Jejciu wyglądają ślicznie , jutro pojadę specjalnie do Polskiego sklepu po twaróg <3 :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Świetne są Twoje placuszki! ; )
    Wyglądają naprawdę uroczo!
    Z pewnością są wyśmienite!

    OdpowiedzUsuń
  14. Serniczki z patelni są świetne, uwielbiam je <3 A z masłem orzechowym to już w ogóle bomba ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. no wyglądają super :)
    twaróg u mnie w lodówce zawsze musi być! :D

    OdpowiedzUsuń
  16. Fajne placki! Na śniadanie pycha!

    OdpowiedzUsuń
  17. jak napisałaś, że roztopiłaś i dodałaś do masy masło orzechowe to nie musiałam czytać dalej.. ten aromat, ten posmak orzecha <3 <3 siódme niebo!

    OdpowiedzUsuń
  18. Orzechowe i chrupiące :) Czy może być coś lepszego :) ?! Chyba nie, obłęd :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Wiejski twarog jest najlepszy na świecie, zazdroszczę ;)

    OdpowiedzUsuń
  20. Rewelacyjne, chociaż mi nigdy nie wychodzą te z patelni..

    OdpowiedzUsuń
  21. mniam! jakie śliczne! oddałabym duuużo za choć jeden!

    OdpowiedzUsuń
  22. hehe i ja ostatnio tak wykorzystałam twarożek, co mi zalegał w lodówce:) Bardzo lubię takie placuszki:)

    OdpowiedzUsuń
  23. ahhhh te Twoje serniczki są mega apetyczne :) w dodatku jeszcze masło orzechowe <3

    OdpowiedzUsuń
  24. Jeju, orzechowe serniczki z patelni?? Brzmi cudonie!!!
    Pozdrawiam,
    siwapiecze.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  25. Orzechowe muszą być super;) Ciekawe te placuszki
    Zapraszam do mnie www.naturalnemetody.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz cieszy więc bądź miły i jeśli Ci się spodoba - skomentuj ! :)
Dziękuję.