sobota, 1 kwietnia 2017

Soligrano

Z pozytywnym akcentem wpadam w nowy miesiąc! Wiosnę czuć już wielgaśnymi krokami, a mnie przez to coraz przyjemniej wstaje się z łóżka nawet o wczesnych godzinach. Mam nadzieję, że u Was jest podobnie? Wszystko budzi się do życia, a więc i my się ocknijmy! Nie ma co trwać w zimowej chandrze :) Ja dziś jadę do szkoły na dni otwarte z moimi pysznościami, które przygotowałam. Mam ogromną nadzieję, że jakoś to fajnie wypadnie, a ja zaplusuję u nauczycieli :)

Znacie markę Soligrano?
Soligrano jest wyłącznym dystrybutorem jednego z najbardziej wydajnych na świecie producentów zbóż ekspandowanych. Jest to spółka produkcyjna OrganikAgro. Wybór przez założycieli innowacyjnej technologii sprawia, że marka nie ma na rynku konkurencji pod względem wydajności. Jej moce produkcyjne są tak duże, że zaspokoją potrzeby nawet największych Klientów na polskim i zagranicznym rynku.
Ich zasoby i zespół ulokowane są w samym centrum Polski – w Dobroniu w województwie łódzkim. Nowoczesne biuro i zakład produkcyjny pozwalają na tworzenie nowych produktów, które można stosować nie tylko w domowej kuchni, ale też hotelowej restauracji. Wiedzą oni, jak ważna na co dzień jest zdrowa dieta, dlatego oferujemy produkty tylko najwyższej jakości. Wszystkie ich zboża powstają podczas procesu ekspandowania - to poddawanie ziaren gorącej parze wodnej wyzwalanej pod wysokim ciśnieniem, która powoduje ich „nadmuchanie”. Dzięki tej innowacyjnej metodzie, w produkcie gotowym do spożycia nie znajdują się żadne konserwanty i substancje chemiczne i wyroby Soligrano zachowują pełną gamę wartości odżywczych.

Czyż to nie brzmi pysznie? Ja już wcześniej znałam produkty tej firmy i zawsze byłam zadowolona ze smaku. Jednak wiele wariantów smakowych nie mogłam dorwać w sklepach, a więc bardzo ucieszyłam się na taką paczuszkę :) Wszystko dla Was oczywiście przetestuję oraz nie ukrywam, że mam parę pomysłów na przepisy! 

A co dostałam?

Jagły w miodzie z malinami
Orkisz w miodzie z żurawiną
Orkisz w miodzie z wiśniami
Żyto w miodzie z jabłkiem i cynamonem
Amarantus
Komosa
Owies
Grys kukurydziany w miodzie


Już niedługo pojawią się pierwsze recenzje, a Was zapraszam na stronę firmy i zapoznanie się z asortymentem bliżej :) Miłej soboty!




23 komentarze:

  1. Niedługo w rossmannie tez z ananasem bedzie :) chyba pszenica lub orkisz

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jadłam z ananasem i było boskie :)

      Usuń

  2. Wiosna jest przepiękna. Moja ulubiona z por roku a maj to chyba mój ulubiony miesiąc. U mnie wczoraj było tak ciepło, że można było chodzić w bluzie - kurtka nie była potrzebna. Oby ta pogoda utrzymywała się jak najdłużej a jeśli ma padać to taki prawdziwy wiosenny deszczyk ;)

    O zbóżach ekspandowanych słyszałam. Kiedyś z łatwo dostępnych firm jadłam tylko pszenicę w miodzie, ale nie przypadła mi do gustu ;/ Każdy ma jednak troche inne kubki smakowe. Mam nadzieję, że Ty będziesz zadowolona i że to będzie smaczne testowanie :) Gratuluję ;)

    Życzę miłego weekendu i dużo słońca ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To również moja ulubiona pora roku! Jest piękna i na szczęście temperatura nie dokucza, a jest ciepło i przyjemnie :) Wszystko budzi się do życia.

      Może powinnaś dać jeszcze jedną szanse? Są jeszcze w ich ofercie produkty bez miodu :)

      Usuń
    2. Zgadza się wszystko... czlowiek też odżywa ;)

      Może... pomyślę ;D

      Usuń
  3. Uwiebiam takie napowietrzne zboża :D Czekam na recenzje i może jakieś przepisy :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Znam tę firmę, ale ze względu na cukier w składzie nigdy nie kupowałam ich produktów :) No, no, jestem ciekawa!

    A co do wiosny, to we mnie jest w końcu taka energia, że chce się żyć!

    OdpowiedzUsuń
  5. Czy mogłabyś zrobić wpis o tym, co przygotowałaś na te otwarte dni? Szukam inspiracji na fajne przekąski;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Będą przepisy! Ale już zdradzę Ci, że zrobiłam sałatkę z kaszy, babeczki bananowo-orzechowe, placuszki z ciecierzycy na słono, a do tego paste paprykową :)

      Usuń
    2. Nie mogę się doczekać babeczek i placuszków:)

      Usuń
    3. Bardzo mnie to cieszy :)

      Usuń
  6. Jak ja uwielbiam takie rzeczy. Tym razem z jeszcze większą niecierpliwością czekam na recenzje ^^

    OdpowiedzUsuń
  7. Amarantus, komosę i owies mam i używam, ponadto mam też grykę i zwykłą dmuchaną jaglankę - bardzo lubię te dmuchańce bez dodatków :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I ja uwielbiam ;) Choć te z dodatkami świetnie sprawdzają się w deserach :)

      Usuń
  8. Amarantusa tam widzę! Mmm - pycha. Bardzo lubię :) Super różności. Samo zdrowie. Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeszcze nie próbowała, ale skoro mówisz, że pycha...;)

      Usuń
  9. Marki nie znam,ale zapowiada się cudnie ❣

    OdpowiedzUsuń
  10. Super! Czekam na opinię bo uwielbiam takie produkty ^_^

    OdpowiedzUsuń
  11. Niedawno kupiłam z ciekawości pszenicę durum w miodzie z truskawkami. Na śniadanie z mlekiem było pyszne :D.

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz cieszy więc bądź miły i jeśli Ci się spodoba - skomentuj ! :)
Dziękuję.