środa, 17 maja 2017

Masło mix orzechów NutVit

Wczorajszy dzień przeżyty to i z tym sobie poradzę, prawda? ;) Dziś ponownie czeka mnie masa pracy, a w tym  bardzo trudny sprawdzian z chemii. Niby się uczyłam, ale to jest taka ilość materiału, że w głowie się nie mieści. Mam nadzieję, że pójdzie pozytywnie i szybko zleci mi ten dzień :) Jak zwykle proszę o trzymanie kciuków!


Ostatnio znów rozsmakowałam się w maśle orzechowym i teraz praktycznie zajadam się nim codziennie. Idealnie pasuje do dań na słodko, wypieków czy nawet jako baza pod sosy na wytrawnie. Kalarepki już zaczęły się pojawiać, a ja nałogowo zajadam je z masłem orzechowym :D Polecam to combo! Dziś o bardzo ciekawym maśle z 3 rodzajów orzechów - nerkowce ziemne i migdały. Czy to może być złe? Zapraszam :)


Skład:


Wygląd i smak: Ponownie mamy tutaj plastikowy słoik, który zapobiegnie stłuczeniu i zmarnowaniu się zawartości słoika. Masło z trzej rodzajów orzechów jeszcze nigdy nie było przeze mnie testowane, a więc do tego masełka podchodziłam z wielką ekscytacją.
Tutaj mamy wersję smooth, czyli gładką, która nie należy do mojej ulubionej, ale oczywiście też może być smaczna. Ja jednak wolę jak coś mi chrupie ;) Masełko pachniało pięknie, bardzo naturalnie orzechami zimnymi i migdałami, które niestety zdominowały i nerkowców już nie wyczułam. Konsystencja masełka była bardzo specyficzna, bo niezwykle zbita i praktycznie nie do wymieszania z wytrąconym olejem. Smak? Pyszny! To oczywiste przy maśle orzechowym :) Orzeszki ziemne czułam najmocniej ze wszystkich, a zaraz po nich pojawiały się migdały. Nerkowce może tam są, ale ja niestety ich nie mogłam wysmakować. Masło miało dziwną strukturę, bo bardzo zbitą, wręcz mogłam gryźć je jak jakieś pralinki :P Ogólnie smaczne, ale trzeba popracować nad konsystencją :)


Podsumowując:
8/10
Czy kupię ponownie? - Raczej nie

26 komentarzy:

  1. Trzymam za ciebie kciuki na chemii <33
    A ja ostatnio tez sie w maśle orzechowym rozzmakowalam,ale nerkowcowym ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Powodzenia :) Trzymam kciuki :) Wszystko się ułoży i będzie dobrze - poradzisz sobie. Już wiele razy udowadniałaś, że świetnie sobie radzisz i tym razem tak będzie ;)

    Masło orzechowe. Do niego nie trzeba mnie przekonywać - z chęcią bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Btw polecam masło BioAvena Crunchy z Netto 100% 8,99 zł

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja przeważnie większość oleju zlewam i właśnie wolę, jak masło orzechowe jest zbite, ale tak patrząc na zdjęcie, to nie wiem, czy aż tak zbite. :P Co oczywiście nie zmienia faktu, że mogłabym spróbować, bo nie wydaje się jakoś zabójczo drogie. Może jakbym gdzieś u siebie stacjonarnie zobaczyła...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też zlewam, ale to jest tak suche, że można wręcz dolać oleju :P

      Usuń
  5. Faktycznie - widać, że konsystencja do poprawki. Orzeszki ziemne mają dość mocny aromat, dlatego tłumią zazwyczaj inne dodatki jak kokos, nerkowce czy migdały :/ Ale tak czy siak, chętnie bym spróbowała :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszny miks, aczkolwiek ta masa orzechowa nie wygląda zachęcająco :(

    OdpowiedzUsuń
  7. Konsystencja faktycznie dziwna, ale smak zapowiada się dobrze - fajne połączenie orzechów :)
    Trzymam kciuki :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Właśnie taką konsystencję zbitą bardzo lubimy :) Ciekawi nas to masełko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja lubię zbite, ale to było wręcz suche :(

      Usuń
  9. Mam problem z tego typu produktami, że np. nerkowce zawsze gdzieś w nich giną i stają się mało wyczuwalne... :(
    POzdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Smakowita mieszanka orzechów, ale rzeczywiście ta konsystencja...

    OdpowiedzUsuń
  11. Mnie takie masz nie przekonują ;) Więc pewnie bym miała podobna opinie.

    OdpowiedzUsuń
  12. Oj, bardzo chciałabym spróbować tego masła, widziałam go już kilka razy w internecie :D Zachęca mnie ta orzechowość, konsystencja też ciekawa, a to ostatnie zdjęcie z łyżeczką powoduje ślinotok :P

    OdpowiedzUsuń
  13. Kalarepa i masło orzechowe? O.o Chyba się nie przekonam.
    Chemia? Zło, ale dasz radę.
    Tez ostatnio więcej jem masła orzechowego. Jak tu bez niego żyć? <3 Na to jeszcze nie trafiłam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto się przekonać, bo jest pyszne :)

      Usuń
  14. Wygląda na warte spróbowania :) Ale mimo to nie wiem czy przebiłoby standardowe 100% masło orzechowe :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj czasami warto eksperymentować :)

      Usuń
  15. Ja bardzo lubię smak masła orzechowego :-)

    OdpowiedzUsuń
  16. Fajne masełko, jednak ja go nie znam akurat.
    Może kiedyś...
    Pozdrowionka! :)

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz cieszy więc bądź miły i jeśli Ci się spodoba - skomentuj ! :)
Dziękuję.