poniedziałek, 9 października 2017

Masło migdałowe Terrasana

Dziś już niestety poniedziałek i po przerwie trzeba znów iść do szkoły :( Niby nie mam dziś trudnych zajęć, ale siedzenie 8 godzin w zimnym budynku jakoś mi się nie uśmiecha.  Jednak pociesza mnie fakt, że mam dziś swój trening i trochę chwili dla siebie :) Oby się udało!


To, że jestem fanką masła orzechowego to doskonale wiecie. Na swoim koncie mam już masę spróbowanych maseł orzechowych od przeróżnych firm, ale do tej pory bardzo mało maseł z innych orzechów było dane mi spróbować. Masło migdałowe to jedno z najzdrowszych i najbardziej bogatych w roślinne białko orzechowych past, a więc dla mnie to białkowo-tłuszczowe wybawienie :D Uwielbiam takie wariacje na temat past, a firmy Terrasana nie miałam jeszcze okazji spróbować. Jak wypadają ich masła? Zapraszam do czytania!


Skład:


Wygląd i smak: Słoiczek jest śliczny, zgrabny i na pewno znajdzie swoje drugie życie w moim domu :) Bardzo lubię zbierać takie słoiczki, bo można wyczarować z nich wiele rzeczy. Tutaj dodatkowo dochodzi prosta, przejrzysta, ale bardzo kusząca grafika z apetycznym migdałem na czele ;) Pozytywne jedzenie? Zgadzam się z tym hasłem! Szczególnie przy takich smakołykach.

Masło z migdałów ma zupełnie naturalny skład czyli 100% migdałów, które jak każdy orzech wytrącają po zmieleniu olej. Tutaj taki także się pojawił i musiałam bawić się w dosyć ciężkie mieszanie całości. Niby to plus, ale mnie męczy i dlatego też często staram się kupować egzemplarze bez takiego oleju na górze :)
Po otwarciu słoiczka zachwyciłam się od razu cudownym aromatem prażonych migdałów, które oczywiście uwielbiam. Masło to stworzone jest własnie z takich i to zmielonych ze skórką! Czyli nawet witaminy ze skórki pozostają z nami. Smak? Chyba nie muszę pisać, że boski? :) Konkretne, kremowe i zaklejające masło migdałowe, ale przy tym pyszne i o wyraźnym aromacie świeżych podprażonych migdałów. Nie ma mowy tu o goryczce od skórki, a jednie naturalna słodycz migdałów. Coś pysznego! Myślę, że każdy amator orzechowych smaków będzie zachwycony - polecam!


Podsumowując:
10/10
Czy kupię ponownie? - Tak



22 komentarze:

  1. Ja ten wytrącający się olej zlewam i mam do warzyw na parze :) pyszności

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciekawy pomysł :) Muszę spróbować!

      Usuń
  2. Mi również masło bardzo smakowalo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy czegoś takiego nie miałam Baa... nawet nie wiedziałam, że istnieje masełko migdałowe tej firmy, choć firmę znam.
    Teraz tych przeróżnych maseł jest od groma.
    Chyba bym się zdecydowała ;) Migdałowe smaki lubię.
    Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam masło migdałowe i chętnie bym przygarnęła ten słoiczek ❤

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię chyba wszystkie masła tego rodzaju, migdałowe także bardzo mi smakowało. Dawno nie jadłam i muszę kupić koniecznie w najbliższych dniach :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Musze kupić :) Już nawet wiem jak je wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię masło migdałowe :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Terra sana czyli ziemia (gleba) zdrowa. Sama nazwa jest piękna. Kocham język włoski i już jutro zaczyna mi się kolejny semestr jestem ciekawa czy migdały są z Sycylii? Tam rosną cudowne migdałowe drzewa:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Możliwe, że są na opakowaniu nic nie pisze :) A włoski jest piękny! Chciałabym się go uczyć, ale mam niemiecki zamiast niego ;)

      Usuń
  9. Świetne jest to masełko, bardzo lubię produkty tej marki :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Już sam widok tego masełka powoduje u nas ślinotok <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Chyba trzeba wypróbować. Kupiłam ostatnio ich tahini z niełuskanego sezamu i jest świetne :).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie! Ich produkty mają super jakość :)

      Usuń
  12. Nigdy nie jadłam masła z migdałów, ale mam w zapasach jedno od Sante, więc czeka na wypróbowanie :D

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz cieszy więc bądź miły i jeśli Ci się spodoba - skomentuj ! :)
Dziękuję.