czwartek, 24 kwietnia 2014

Śniadanie nr 178 - Rekompensata, bo się jednak nie udało...

Wrócę do mojego wczorajszego śniadania. Jednak awokado mnie nie lubi, gdy pisałam wczoraj posta byłam w trakcie spożywania mojego brownie.
Na początku mi bardzo smakowało! Ciężkie, zbite ciasto o mocnym aromacie kakao.
W trakcie jedzenia zaczęło mi być nie dobrze, ciasto straciło smak, smakowało jak mydło (znowu!) i byłam zmuszona wyrzucić je do kosza. Dojadłam czym innym spokojnie ;)

Nie wiem już jak mam się przekonać do tego owocu :/ A najbardziej zależy mi do odtworzenia brownie w wersji śniadaniowej. Znacie jeszcze jakieś przepisy na owy wypiek BEZ awokado? Będę wdzięczna!

Jako rekompensata kasza jaglana - ona zawsze smakuje! Szczególnie z chipsami bananowymi od SKWORCU ;)

Kasza jaglana z chipsami bananowymi SKWORCU, mango





Wielkie podziękowania dla Ciebie Kasiu! :) Już kolejny raz ratujesz mi skórę :)




32 komentarze:

  1. z cukinii, z buraka, z jaglanej kaszy też widziałam brownie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja nawet nie wiem, jak smakuje awokado, bo jakoś nie mogę się przełamać co do niego :P chipsy bananowe uwielbiam, Skworcu cenię:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy naprawdę tak koniecznie musisz przekonać się do tego awokado...? Przecież nie wszystko musi nam smakować :) Kasza jaglana dobra na wszystko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zgadzam się.. Kasza jaglana jest przepyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. cukinia jeszcze się świetnie sprawdza :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Może spróbuj mojej dzisiejszej cukiniowej wersji :D
    No i jeszcze słyszałam o jaglanym brownie, też podobno bardzo dobre!

    Nie ma za co! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. brownie z kaszy jaglanej, polecam, robiłam tu: http://truskawkowymuss.blogspot.com/2014/01/344-brownie-jaglane.html

    OdpowiedzUsuń
  8. Słyszałam, że awokado ma ten mydlany smak, kiedy jest niedojrzałe. Musi być mięciutkie, skórka ciemna. Proponuję przekonać się do niego czyimś przepisem, wtedy jest pewniejsze, że wyjdzie
    : )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moje właśnie takie było :(

      Usuń
    2. Ja awokado bardzo lubię ale nie przełknę po obróbce termicznej- wtedy niezależnie jak smaczne lub niesmaczne było przed to po smakuje jak wosk...

      Usuń
  9. Dla mnie najlepsze to z cukini i fasoli :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. jaglana nigdy nie zawodzi :DD

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale śliczna miseczka *.* Jaglanka <3

    OdpowiedzUsuń
  12. kurcze, szkoda, że drugi raz Ci nie wyszło ;/
    A te chipsy bananowe muszą być boskie!<3

    OdpowiedzUsuń
  13. O tak :) jaglana jest super, szkoda tylko, że tak długo się gotuje. :)

    OdpowiedzUsuń
  14. może awokado nie było dostatecznie dojrzałe? ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. a ja z kaszy gryczanej i banana lubię- może tak spróbuj? :) (dodaj orzechy laskowe- jak nutella, poważnie!)

    OdpowiedzUsuń
  16. podziel się!!! :( a do awokado.. trzeba dojrzeć! :>

    OdpowiedzUsuń
  17. Ja robiłam brownie z buraka. Wyszło przepyszne. U mnie na blogu znajdziesz przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Buuuuu :(
    Ja używam tylko mocno dojrzałego awokado a i tak trzeba z nim uważać w kuchni :(

    OdpowiedzUsuń
  19. Jaglana ulubiona <3
    Przykre, że jednak nie posmakowało Ci awokado... Ale nie martw się, przecież każdy ma inne kubki smakowe i Twoim po prostu nie spodobał ten owoc. Brownie bez awokado? Oczywiście, że się da! Brownie z buraków, z kaszy jaglanej, bananowe, z cukinią :D Masz wiele alternatyw! :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Taka jaglana musiała być idealna *.*
    Ja jeszcze sama nie próbowałam przyrządzać awokado
    ale jakoś nie ciągnie Mnie do kulinarnych przygód z tym owocem ;d

    OdpowiedzUsuń
  21. O jaglana *.* Mango mniam <3

    OdpowiedzUsuń
  22. zachwyciła mnie Twoja miseczka *.*

    OdpowiedzUsuń
  23. Ja jeszcze proponuję zrobić brownie z cukinii lub fasoli :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Ja proponuje Brownie na mące,tluszczu,czekoladzie... Takie standardowe np. od nigelli <3

    OdpowiedzUsuń
  25. a może po prostu.. hmm.. nie zmuszaj się do jedzenia tego owocu?
    Nie wszystko trzeba lubić.. Po to właśnie są smaki, gusta!
    Jeden lubi to, inny tamto.. :)

    OdpowiedzUsuń
  26. no cóż ja też nie lubię awokado :P ale te chipsy bananowe mnie hipnotyzują :D

    OdpowiedzUsuń
  27. wiesz co ? chyba bym nie walczyła o polubienie drania, Twój organizm sam mówi mu NIE. Przynajmniej na chwilę obecną:)

    OdpowiedzUsuń
  28. Jaglaną obecnie rozgotowuję ile się da. Dzięki temu bardziej zapycham żołądek... Dawno nie jadłem jej w postaci bardziej sypanej, a mam wrażenie, że z czymś chrupkim może nawet fajnie smakować. Zresztą jaglana sama w sobie przecież nie odrzuca ;)

    U mnie monotonnie dodaję do niej albo zioła (prowansalskie, curry) lub przyprawę do piernika. Kilka plasterków papryczek jalapeno i mogę opędzlować cały garnek takiego dania ;)

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz cieszy więc bądź miły i jeśli Ci się spodoba - skomentuj ! :)
Dziękuję.