sobota, 18 października 2014

Śniadanie nr 307 - Ale jak to już nie ma?!

Dawno, dawno temu dostałam masło orzechowe Sun Pat. Jak dobrze pamiętam były to święta Bożego Narodzenia. Cieszyłam się z niego jak małe dziecko, zachomikowałam i ''trzymałam'' na czarną godzinę kiedy to będę mogła je otworzyć i delektować się tym wspaniałym smakiem...i co? No właśnie, niecałe 2 tygodnie temu miałam gorszy okres w szkole i ogólnie w życiu, otworzyłam to masło i nadal mi się nie chce wierzyć, że już niknęło! Ono jest takie dobre, a ja już nie mam ani 1 słoiczka i muszę się pocieszyć masełkiem z M&S (ono też jest dobre ale to nie to samo).
Czekam zatem na te święta i modlę się aby ponownie ujrzeć pod świątecznym drzewkiem to cudo!


Kasza manna w słoiku po maśle orzechowym, winogrono





25 komentarzy:

  1. Uwielbiamy masło orzechowe i znamy ten ból, kiedy to jedyne ulubione kończy swój żywot a pozostaje sam słoiczek :/ xD

    OdpowiedzUsuń
  2. Czytając ten wpis naprawdę żałuję, że nie mam okazji spróbowania tego cuda :)
    A Boże Narodzenie już całkiem blisko !

    OdpowiedzUsuń
  3. chcę to masełko i chcę już Święta :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale mnie zaciekawiłaś tym masłem! Strasznie chciałabym go spróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Już nie długo święta, więc jakoś długo nie musisz czekać :)

    OdpowiedzUsuń
  6. znam te uczucie gdy słoik masła orzechowego znika w mgnieniu oka hihi :D moja mama się dziwi jak ja mogę zjeść tego tyle ! No ale przecież to jest tak pyszne *.*

    No ale ze słoika i resztek tez jest pożytek - Kasza manna w słoiku po maśle Omomom *.*

    OdpowiedzUsuń
  7. Ile ja bym dała za to masełko... O, tak byle do świąt! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pierwszy raz widzę to cudo i już wiem, że kochałabym miłością bezgraniczną :D

    OdpowiedzUsuń
  9. nigdy się nie spotkałam.. ale chyba się zakochałam ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Jestem godna podziwu, że czekałaś tyle miesięcy z otworzeniem tego masła! Przecież niedługo właśnie są owe święta :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też chciałam zadać ci to pytanie, ale trzymam kciuki żeby i w te święta dostałaś te cudowne masełko ;)

      Usuń
  11. Kaszka manna w słoiku wygląda jak smalec, który odłożył się na maśle orzechowym. Brrr. Dlaczego to zrobiłaś? ;( :P

    OdpowiedzUsuń
  12. uwielbiam masło orzechowe, a najlepiej smakuje świezo zrobione!

    OdpowiedzUsuń
  13. Dobre rzeczy z reguły szybko się kończą ;>

    OdpowiedzUsuń
  14. To moze recenzja tego masła? Jak w smaku? :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Kurczę mimo to, że własnie jem śniadanie ślinka mi poleciała;p

    OdpowiedzUsuń
  16. Jakim cudem tyle czasu trzymałaś te masło nie otwierając go? U mnie by góra 2 miesiące przeleżało i tylko pod warunkiem, że wcześniej miałabym otwarte jakieś inne. Oo

    OdpowiedzUsuń
  17. A ja się właśnie lekko męczę z masłem od Sante, które jest całkiem smaczne, ale wciąż wspominam przepyszne z Black Rose. Skończę ten słoiczek, który mam i biegnę po nie do sklepu. Koniecznie spróbuj. ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Nie wiem, te kupne wynalazki nie robią na mnie wrażenia. Odkąd sama kręcę masła z orzechów, żadne sklepowe nie może się z nimi równać ;)

    OdpowiedzUsuń
  19. Zacny motyw z zerowaniem słoika. Muszę też zacząć tak zrobić ;D

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz cieszy więc bądź miły i jeśli Ci się spodoba - skomentuj ! :)
Dziękuję.