piątek, 30 października 2015

Takiej granoli to jeszcze nie znałeś! Granola z Chrupakami

Uf, już tylko jeden dzień i wolne! Nawet nie taki straszny dzień się zapowiada ;) Biologia (♥) i święto Dyni organizowane w szkole może poprawią mi humor ;) Moja klasa ugadała się, aby wszyscy przebrali się za mimów. Może dostaniemy jakąś nagrodę za to? Może Pani odwoła fizykę i nie będzie kartkówki? :D

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolejna granola? Czemu nie! U mnie znika tak szybko że na blogu będzie jej jeszcze dużo wersji :) Prezentowana dziś granola jest wyjątkowa, oryginalna i potrójnie chrupiąca! Ciekawi? Zapraszam ;)


Składniki:
♥ 2 szklanki płatków owsianych górskich
♥3 czubate łyżki masła orzechowego
♥garść pestek słonecznika (taka solidna!)

Do miski wsypujemy płatki owsiane z orzechami laskowymi i pestkami słonecznika. W garnuszku rozpuszczamy masło orzechowe, a gdy będzie płynne dolewamy do płatków owsianych i dokładnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy granolę. Całość pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 20-25 min w 180 stopniach (150 termoobieg). Gdy granola będzie gotowa, pozostawiamy ją do wystygnięcia.

Po wystygnięciu dodajemy pozostałe bakalie i pokruszone chrupaki. 
Zajadamy z jogurtem mlekiem czy twarożkiem - smacznego!


19 komentarzy:

  1. przyda Ci się ta impreza, w końcu zrobisz coś dla siebie, cieszy mnie to :D A na taką imprezę to i ja bym poszła ^^ Za co bym się przebrała... hmm... pewnie za dynie ;)

    Granola, od Ciebie? ZAWSZE :D a z twarożkiem, serkiem- magia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W szkole tylko jedna osoba przebrała się za dynię :D

      Usuń
    2. o nie... i to nie byłam ja! :O

      Usuń
  2. Wygląda świetnie i bogato ;) Na pewno wzbogaciłaby smak mojej owsianki, choć sama z mlekiem też byłaby przepyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mało orzechowe, otworzyć, podgrzać... i jeszcze czekać na upieczenie? Nie ma opcji. Nóż w górę, chlebek posmarować i zajadać się płatkami zalanymi wodą ;) (brakuje mi białka, ale to oczywiście zależy od sposobu jego dostarczania).

    OdpowiedzUsuń
  4. W tym poście najbardziej zainteresowały mnie Twoje przepięknie zapuszczone paznokcie. Moje by się złamały po jednym milimetrze albo rozdwoiły.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja muszę je maksymalnie obciąć, bo mi się całe połamały :(

      Usuń
  5. Twoje granole są absolutnie nie do pobicia! Weź Ty zacznij je sprzedawać :< Kupiłabym taki słoiczek! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Wypasiona granola :) Podeślesz słoiczek?

    OdpowiedzUsuń
  7. *.* Uwielbiam Twoje granoLOVE inspiracje. :D

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz cieszy więc bądź miły i jeśli Ci się spodoba - skomentuj ! :)
Dziękuję.